Sommartid

Hej!

Jag har inte haft jättemkt tid att orda här inne på bloggen i veckan. Packa, packa o packa är det jag gör just nu när jag inte jobbar. Insåg nyligen, att oj - vi ska flytta snart. Men att det VA SÅ MKT KVAR, det hade jag uppenbarligen förträngt.. I em blir det jag o kaffekoppen som tillsammans rensar ur vinden och källan och det sista i lägenheten. Men efter ngt jobbigt brukar något gott smyga fram... Så ser fram emot en första helg i Vår Alledeles Egna Lya, i Mitt och Johans alldels egna radhus. Och som Johan sa för ett par dagar sedan: "vi håller på o bygger upp ett liv ihop nu" värmer mitt hjärta. För gu vad trist det vore att bo där ensam utan honom.

Något annat som fortfarande värmer mig (och min solbrända rygg) är den mysiga midsommarhelgen. Tack alla ni som förgyllde min midsommarhelg och firade mig:) Ni är guld värda av högsta kvalitet!

Idag är årets Tjejmil bokad. Kvartetten Vier Trocaderos ger sig ut i Stockholm den 5 september! Nu blir det träning hela sommaren, en morot som jag kan behöva om de dressade kjolarna ska kunna passa till hösten:P

...

Sunday evening

Hej hej!
 
Den här helgen gick snbbt den med. O idag är det söndag igen.

Fredagen var en riktigt slöardag. Hemmagjord pizza med en massa gött på, öl o två trötta sambosar i varsin del av soffan.


Pizza med mozarella, skinka, tomater, paprika, pepperonikorv o tomatsås med basilika & rödlök.

Gårdagen började fint med en löparrunda på ca 7 km uppe i skogen med Victoria. Under kvällen var vi hemma hos Sandra, Fredrik & lilla Inez. Mysigt blev det med kycklinggryta, rosévin och fotbollsvm. O lilla Inez ville vara uppe lika länge som oss andra:) Snart kan vi traska mellan huset istället för att ta en taxi. Perfa kallas det! :P

Idag har jag varit på en fika ute Hos Caroline. Är riktigt mysigt ute på landet - får en riktigt frihetskänsla av att vara där. Lugnt & skönt. Sen var jag, Johan & hans föräldrar uppe o tog oss en titt på huset (då dem inte sett huset live än). Längar som bara den efter att flytta! Det ska bli så underbart!! Nu är det bara packandet kvar - pust.

För en stund sedan åt vi dagens middag - ungsstekt färskpotatis, grillad fläskfilé o bea blev det. Med en sallad till på hemmaodlade tomater. Tack Helena & Andreas för den härliga tomatplantan!


Tomater från eget träd :)

Ha en trevlig söndagskväll!

Nu har jag fått nog!

Jag har tänkt på det länge, jag har tänkt gå in där sen jag började arbeta heltid. Men jag har inte fått tummen ur. Det har kännts lustigt & obekvämt att gå in och bjuda in mig själv till grannföretaget. Så osvenskt. Idag kände jag, det här är droppen. Det går inte mer, jag blir knäpp av att sitta här ensam o uggla hela dagarna igenom. Det går an när chefen är här, men annars - dagen blir lång utan social samvaro på jobbet. Jag drog på mig jackan o skorna och gick ut, innan jag hann backa ur. Hur farligt kan det vara eg? Ett gapskratt eller en diss är det värsta som kan hända. Konversationen löd som följande:

Jag: "Hej! Kan vi ta en fika ihop emellanåt? Jag sitter själv en stor del av dagarna inne på mitt kontor och skulle behöva lite sällskap"

Grannen: "Absolut, det kan vi göra! Är ingen vidare att sitta själv hela dagarna. Faktum är att jag också sitter själv rätt mkt..."

Jag: "Vilken tid har ni fika?"

Grannen: "Vid 09:30. Men vi kan turas om, jag kan komma in till dig ibland också".

Jag: "Bra ide, då ses vi!"

Grannen: " Jag kan komma in till dig imorgon vid 09.30. Fungerar det för dig?"

Jag: "Blir jättebra! Ses imorgon!"


Sedan går jag tillbaka in på mit kontor med insikten om att det blir lite lättare att jobba i fortsättningen. Fikapauser tas säkerligen för givet på många arbetsplatser. Men när de små välförtjänta pauserna knappt existerar, uppkommer en saknad av socialt utbyte. Imorgon mina vänner, är det hursomhelst premiär för en fikadate med grannen! Hur trevligt som helst!

Ha en skön dag!

Återigen en helg av toppklass!

Söndagen avslutades med en känsla av nostalgi. I helgen har min kära vän Helena och hennes Andreas varit på besök hos oss i Tranås. Följande har hunnits med:

  • Vin och solning på balkongen
  • Pajätande
  • Massa Skratt
  • Runda på stan
  • kortege
  • Glass
  • Mojito, martini med tranbär & kaffe med avec
  • Grillning, potatissallad & rosébubbel
  • Partytime med musik, kubb, allsång, dans, galenskap & små bläckor blott:)

Känslan av "kan ni inte stanna ett par dagar till",förgyllde min söndagseftermiddag. Och små skratt har behagat sig att dyk upp lite då & då med tillbakablickar på helgen även idag. Så TACK så mycket för att ni förgyllde min helg!


Helena & Jag!

 
Lördagens middag för fyra!


Middag serverad för fyra!


Morning

Trots ett jobbigt uppvaknande med en krävande trötthet och anledning att bälga i sig mkt kaffe, sitter jag nu på jobbet och känner mig rätt pigg.. Måste vara solens förtjänst:)

Godmorgon på er!


RSS 2.0